În perioada 31.08 - 14.09.2024, Aerodromul Clinceni a fost gazda unei competiții de excepție, aducând împreună o parte dintre cei mai buni piloți de pe continent și nu numai, pentru a lua parte la 13th FAI European Open Advanced Aerobatic Championship și 2nd FAI European Open Intermediate Aerobatic Championship.
47 de piloți din 13 țări au participat atât la clasa Advanced, unde 28 de piloți experimentați și au arătat măiestria în fața arbitrilor pe parcursul celor 4 probe, cât și la clasa Intermediate, unde cei 19 piloți și au făcut debutul în lumea competițională a acrobației aeriene.
La clasa Advanced, tricolorul românesc a dominat podiumul, piloții noștri obținând locul 1 și locul 2 în clasamentul general, dar și locul 1 la clasamentul pe echipe și în clasamentul juniori (sub 26 de ani):
Individual
Locul I - Dan Ștefănescu
Locul II - Valentin Caval
Echipe
Locul I - Dan Ștefănescu, Valentin Caval și Petre Glonțaru, îndrumați de George Rotaru, Team Manager al echipei
Juniori
Locul I – Dan Ștefănescu
Competiția a fost strânsă, dar echipa României a reușit sa arate rezultatele anilor de muncă și dedicare, cucerind nu doar podiumul, ci și admirația tuturor celor prezenți.
La clasa Intermediate, competiția a fost la fel de intensă și plină de provocări, oferind piloților aflați la început de drum în acrobația aeriană o platformă pentru a-și demonstra abilitățile. Deși pentru mulți dintre participanți a fost prima experiență competițională la acest nivel, talentul și pregătirea lor nu au trecut neobservate, România obținând atât primele 6 locuri în clasamentul general, cât și locul 1 în clasamentul pe echipe și locurile I și II în clasamentul juniori:
Individual
Locul I - Eduard Despescu
Locul 2 - Andreea Bănesaru
Locul 3 - Sebastian Dan
Echipe
Locul I - Eduard Despescu și Andreea Bănesaru, împreună cu George Rotaru, Team Manager
Juniori
Locul I – Eduard Despescu
Locul II – Andreea Bănesaru
Rezultatele obținute de echipa României, care a cucerit podiumul la ambele categorii, sunt o dovadă a valorii și dedicării piloților noștri, consolidând astfel poziția țării noastre în elita acestui sport complex. Evenimentul a fost o dovadă clară că pasiunea, munca asiduă și dorința de a atinge noi performanțe pot transforma orice competiție într-un adevărat spectacol. România continuă să fie un lider în acrobația aeriană europeană, inspirând generațiile viitoare de piloți să-și urmeze visul de a zbura printre cei mai buni.
Totodată, Echipa României a început recent o colaborare importantă cu Romain Fhal, antrenor de renume în acrobația aeriană internațională.
În perioada 11.11.2022 – 13.11.2022 Aeroclubul României a participat la ședința anuală a Comisiei Internaționale de Acrobație a FAI – Federația Aer...
Vineri, 26 aprilie, dăm startul demonstrațiilor aeriene din acest sezon! Pasionații de aviație mici și mari se vor bucura de prezența echipei de...
Vino pe 21 septembrie 2024, începând cu ora 10:00 la AEROCLUBUL „Traian Dârjan” Cluj (A...
Sâmbătă, 31 august, Aeroportul Internațional "Aurel Vlaicu" va fi gazda celui...
În perioada recentă, echipa națională de planorism distanță a României a demonstrat încă o dată că aviația sportivă r...
În perioada 09 - 11 august, echipa feminină de parașutism a României a strălucit la Campionatul Mondial de Precizia A...