• De Bogdan Hrusca
  • In Informatii Publice
  • Postat la 23 Octombrie 2019

Campionatul Național de Zbor cu Aeronave Ultraușoare Motorizate - ediția 2019

Campionatul Național de Zbor cu Aeronave Ultraușoare Motorizate – ediția 2019, s-a desfășurat la Aeroclubul Teritorial Brașov – Aerodrom Ghimbav, în perioada 16-20 octombrie și a aliniat la start 17 echipaje (16 din cadrul Aeroclubului României) formate din pilot și navigator.

În cadrul campionatului, fiecare echipaj a efectuat câte trei probe de regularitate a zborului, diferite fiecare, la finalul cărora s-a punctat și aterizarea. Anul acesta, s-a renunțat complet la probele cu dispozitive GPS, participanții având voie să dețină asupra lor doar harta zonei, alături de un cronometru și un calculator simplu. Aceștia au avut de desenat traiecte, de recunoscut poze, de trecut prin porți ascunse, toate acestea cu o precizie de secundă. Proba numărul trei, s-a încheiat diferit față de primele două, deoarece aterizarea de precizie a trebuit făcută peste un obstacol de un metru înălțime, aflat înaintea careului.
Cu toate că nivelul de dificultate a crescut, echipajele au făcut față cu brio provocărilor și au reușit să finalizeze probele fără niciun incident. Menționăm că totul s-a desfășurat conform regulamentului în vigoare al Federației Aeronautice Internaționale și al Federației Aeronautice Române.

Aeroclubul României își propune să crească gradual complexitatea probelor și să le diversifice cât mai mult, astfel încât să motiveze toți piloții de aeronave ultraușoare motorizate care își doresc să participe, să fie cât mai informați cu privire la regulamentul internațional, dar și cât mai bine pregătiți practic.

De remarcat în această ediție, este faptul că domnul Dan CHIRIAC, Director de Zbor al Aeroclubului României a împlinit 20 de ani de când se ocupă de organizarea campionatelor naționale, ocazie cu care i-a fost înmânat un trofeu simbolic în semn de respect și mulțumire pentru activitatea pe care o desfășoară.

Campioni naționali au fost desemnați Dan Sebastian și Radu Berbecaru care au format un echipaj mixt, aparținând de A.T. Ploiești, respectiv A.T. București. Locul al doilea a fost ocupat de un echipaj de la A.T. Sibiu, format din Avram Dacian și Pop Cosmin, în timp ce cea de a treia poziție a podiumului a fost completată de State Alexandru și Antonică Antonio din cadrul A.T. Ploiești.

Aeroclubul României a organizat, arbitrat și supervizat Campionatul Național de Zbor cu Aeronave Ultraușoare Motorizate, dar a și participat cu 16 echipaje și 7 aeronave de tipul Ikarus C42B si Aerostar Festival R40F.


05 Martie 2019

Redirecționare 2% din impozit catre Federația Aeronautică Română

De CAMO | In Informatii Publice

  Având în vedere că există posibilitatea de a sprijini Federația Aeronautică Română, ne ...

WhatsApp Image 2019-10-11 at 18.39.26.jpeg

14 Octombrie 2019

Cantonament Acrobație - Octombrie 2019

De Bogdan Hrusca | In Informatii Publice

În perioada 9 – 13 octombrie 2019, Aeroclubul României a organizat un Cantonament de Pregătire Teoretică și Practică la Sol și în Zbor, în cadrul A...


Ultimele Articole

Toate Articolele

Linkuri Rapide

Categorii

Photostream

Newsletter

Inscrieti-va in newsletter pentru a primi constant ultimele noutati.